Mikä siinä on, että ihastuessaan ihminen siirtyy aivokapasiteetiltään apinan tasolle. Eikä minkään fiksun ovenkahvoja availevan tai lumilautailevan apinan tasolle, ehei. Paremminkin persettään raapivan, täistä kärsivän ja hampaattoman mölyapinan tasolle, jonka älykkyysosamäärä riittää banaanin muussaamiseen. Miksi luontoäiti päätti, että täydellisen kumppanin löydettyään (ja kerättyään rohkeutta puhua tälle) ihminen tuo esiin kaikkein huonoimmat puolensa. Sitä kävelee kyseisen valioyksilön luo, sönköttää jotain epäselvää (koska ei keksi puhuttavaa) ja kun tämä kohteliaisuuttaan kysyy nimeäsi, punastut ja vastaat "ööö... hih... tota.... mä oon... öööö... Anja... EIKU SIIS ANNA!" kyllä.

Kaikkein pahinta ovat tökeröt iskurepliikit. Jotkut huimapäät siirtyvät vanhasta kunnon "meille vai teille" lausahduksista hieman kirjavampaan flirttiin "onks sulla peili taskussa? mä nimittäin nään itteni sun housuissa" tai vaihtoehtoisesti "jos me oltais nyt hiekkalaatikolla, sä oisit enemmän kuin vapaa työntämään lapios mun ämpäriin ;) " Tottakai moni turvautuu myös kliseisiin "sun silmät on ku tähdet" (palavia kaasupalloja siis?) tai "oonks mä kuollu, sillä sä näytät ihan enkeliltä" (hohdan valkoista valoa ja pään päällä keikkuu roihuava donitsi? Tyyppi hei, ota lääkkees) Joten tässä pari ehdotusta tulevia baari reissuja varten: "mitäs jos mentäis vähän peuhaamaan mun luo, eikä soiteltais enää IKINÄ" Tai miten ois "oothan sä nätti ja silleen, enkä oo oikein saanu ketään muutakaan pokattua tänää, vaikka laitoin partavettä, joten miten ois" rehellistä, tosin karua, mutta ei ollenkaan kliseistä saati turhauttavaa. Tuommoselle sitä kehtaa sanoa heti ei (tai joskus jopa kyllä) eikä tarvi turhia vihjailla.

Itse muutun ihastuessani vuosituhannen pahimmaksi friikiksi, enkä vaivaudu miettimään mitä sieltä suusta kannattaa päästää ulos ja mitä ei. Ainoa toivoni on siis riittävän syvällinen jätkä, joka näkee säälittävän ulkokuoren sisälle ja ehkä jopa pitää näkemästään. Joten tämän vuoden number one joulutoiveeni: Vähemmän möläytyksiä! Aamen!